Апелативният съд в София постанови оправдателната присъда на столичния зам.-кмет Мирослав

...
Апелативният съд в София постанови оправдателната присъда на столичния зам.-кмет Мирослав
Коментари Харесай

Обвинението срещу Боршош пропадна и на втора инстанция

Апелативният съд в София постанови оправдателната присъда на столичния зам.-кмет Мирослав Боршош, който е упрекнат за нецелево консумиране на над 3 млн. лева бюджетни средства, неизгодни покупко-продажби, заграбване и занемареност. Бившият ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев е приет за отговорен за опасност и насила и получава условното наказване от 3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период.

По този метод тричленният състав на САС с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова напълно потвърждава постановените присъдите на Софийския градски съд по наказателно дело срещу Боршош и Кръстев. Първа инстанция разруши на пух и прахуляк работата на прокуратурата. За обвиняването за нецелево разходване на средства да вземем за пример съдията изясни, че е изначално несъставомерно и да го изследва е било загуба на време, само че е нямал избор, защото е импортиран обвинителен акт.

Прокурорите по делото настояват, че някогашният шеф на НДК Мирослав Боршош е сключил 15 неизгодни покупко-продажби, от които страната е била ощетена с над 3 млн. лева Сред тях са договор за лизинг на лек автомобил " Лексус ", както и договор с външна адвокатска адвокатска фирма, вместо да употребява юрисконсултите на НДК. Съдът не се съгласи с прокуратурата и че Боршош е направил закононарушение, като поръчал нов уебсайт на НДК на нова компания, вместо да потърси компанията, правила остарелия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР